Van mij

Deelnemers gezocht voor het project ‘Wil je met me lopen?’

Voor ons Verhalenproject ‘Wil je met me lopen?’ in de gemeente Midden-Drenthe, zijn we op zoek naar ouderen die willen vertellen over verkering van vroeger.
Het project is al op meerdere plekken in Nederland uitgevoerd. In het project vertellen ouderen van 70 jaar en ouder, met verschillende achtergronden, Nederlands, migratie, LHBTQ plus, stedelijk, platteland, over hun verkeringstijd. Persoonlijke verhalen van ‘gewone mensen’ over een universeel thema, de liefde, in een specifieke periode.

Lees meer »

Tour d’Amour in Vlaardingen

Op Maandagmiddag 15 mei streek de Tour d´Amour neer in Museum Vlaardingen. Tour d´Amour is een voorstelling aan de hand van levensverhalen van LHBTQ-ouderen met bijpassende liedjes. Het was een bijzondere middag in het kader van Vlaardingen Regenboogstad over de liefde en jezelf kunnen zijn. De foto’s die Anneke Bloema voor Stichting Verhaallijn maakte voor het project (PR)OUD, hingen op groot formaat aan de muur. Op elke foto staat een passende quote die Marga de Waard tijdens het interviewen van de deelnemers aan dit project heeft opgetekend.

Lees meer »

Tour d’Amour

De foto’s die Anneke Bloema voor Stichting Verhaallijn maakte voor het project (PR)OUD, hingen op groot formaat aan de muur. Op elke foto staat een passende quote die Marga de Waard tijdens het interviewen van de deelnemers aan dit project heeft opgetekend.

Lees meer »

Tour d’Amour

We kijken trots terug op deze geslaagde middag. En…..we kunnen melden dat we op dit moment weer nieuwe projecten aan het voorbereiden zin. Daarover later meer.

Lees meer »

Bijeenkomst bestuur in Hotel New York

Op 29 januari genoot het bestuur van Stichting Verhaallijn samen met fotograaf Anneke Bloema en verhalenmaker Marga de Waard van een heerlijke lunch in Hotel New York in Rotterdam. Het merendeel van het bestuur woont in Rotterdam en omgeving, dus Hotel New York was een logische en hele mooie keuze. De lunch was bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om het teamgevoel te versterken. Wij zijn van mening dat dat goed gelukt is. Het was een mooie en productieve middag.

Lees meer »
hotel new york

Bijeenkomst bestuur Hotel New York

Waar stichting Verhaallijn zich bezighoudt met het doorgeven van verhalen, draagt Hotel New York veel verhalen in zich. Dat voel je als je er bent. Hier vertrokken de mensen aan het begin van de vorige eeuw verwachtingsvol -of wanhopig- naar hun nieuwe land, Amerika. Een reis van weken, vaak bedoeld om zich daar definitief te vestigen. Dit Hotel staat op een kade die ondertussen een van de modernste gebieden van Rotterdam is geworden. ‘De Kop van Zuid’. Oud en nieuw ontmoeten elkaar en hebben elk hun eigen verhaal. Ze verschillen, maar hebben ook overeenkomsten zoals lef en ambitie.

Lees meer »
proud

(PR)OUD | in Vlaardingen & Schiedam

Op 16 september 2022 opent in het gemeentehuis van Vlaardingen de expositie (PR)OUD. In het kader van de Vredesweek kreeg Stichting Verhaallijn de opdracht, uitgevoerd door Anneke Bloema (fotograaf) en Marga de Waard (verhalenmaker), om zes oudere homoseksuelen en transgenders te fotograferen en te Interviewen.

Lees meer »
jan

(PR)OUD – Jan

Jan is één van de deelnemers aan de expositie. Hij heeft al jaren een relatie met Arjan. ‘Het leven wordt anders als je ouder wordt, maar het is fijn samen, ik ben nog steeds gek op hem. Ik zou hem voor geen goud willen missen, dat gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.’

Lees meer »
erika

(PR)OUD – Erika

Erika is een andere deelneemster. ‘Het heeft zo lang geduurd voor ik me thuis voelde bij mezelf. Ik dacht eerst dat het niet zo belangrijk was maar nu weet ik beter. Ik ben nu wie ik altijd was.’

Lees meer »

Toen heb ik het uitgemaakt. Ik heb hem de ring en zijn helft van het spaargeld teruggegeven – Leny (101)

Ik was een jaar of zestien toen ik voor het eerst verkering kreeg. Met een begrafenisondernemer! Ik leerde hem kennen op de begrafenis van een mevrouw waar ik in de huishouding had gewerkt. Een hartstikke leuke knul, we zijn zelfs een jaar verloofd geweest. Samen hadden we een spaarbankboekje en we spaarden iedere cent die we verdienden.

Fragment uit ‘Wil je met me lopen? Vlaardingen’

Lees meer »

Wil je meer verhalen lezen?

Scroll naar boven