Verhalenproject 'Wil je met me lopen?'

Verhalen van ouderen over hun verkeringstijd

Toen heb ik het uitgemaakt. Ik heb hem de ring en zijn helft van het spaargeld teruggegeven – Leny (101)

Ik was een jaar of zestien toen ik voor het eerst verkering kreeg. Met een begrafenisondernemer! Ik leerde hem kennen op de begrafenis van een mevrouw waar ik in de huishouding had gewerkt. Een hartstikke leuke knul, we zijn zelfs een jaar verloofd geweest. Samen hadden we een spaarbankboekje en we spaarden iedere cent die we verdienden.

Fragment uit ‘Wil je met me lopen? Vlaardingen’

Lees meer »

Over

Wil je met me lopen?

Verhalen over prille liefde. In dit verhalenproject vertellen ouderen uit Vlaardingen over hun verkeringstijd. Zeventien ouderen tussen de 73 en 101 hebben hun herinneringen met me gedeeld. Stuk voor stuk mooie, persoonlijke verhalen die een tijdsbeeld schetsen van Nederland rond 1950.

De verhalen zijn herkenbaar voor meerdere generaties omdat liefde universeel is.
‘Wil je met me lopen?’ is en blijft een bijzonder project. Met dank aan de gemeente Vlaardingen voor de subsidie.

Scroll naar boven