Bertus en de bandenspanning

bertus 2

Voordat we gaan fietsen controleert Bertus de bandenspanning. Fietsen met zachte banden vindt hij vervelend. De banden moeten zo hard zijn dat de bagagedrager een beetje trilt op de klinkerwegen.

Ook de banden van de fiets die zijn kinderen gebruiken als ze bij hem zijn, houdt hij in de gaten.
Bertus heeft een zoon en een dochter. Zij bezoeken hem, om en om, ieder weekend.

Bertus en ik leerden elkaar kennen in 2008. Omdat hij blind was en iemand zocht die met hem wilde fietsen op zijn tandem vroeg hij of ik met hem wilde tandemrijden. We hebben vanaf toen wekelijks een fietstocht gemaakt. Hij was een groot kenner van de omgeving en de geschiedenis van ons dorp Zwinderen. Ik heb veel van hem geleerd. Ik heb vaak foto’s van hem gemaakt en deze fotoserie heeft geresulteerd in een boekje dat hier in de omgeving een groot succes was.  Veel mensen denken : hij kan dat toch niet zien, wat heeft hij aan die foto’s? Dat klopt, hij kon het niet zien. Maar hij heeft heel veel reacties gekregen op de foto’s. En die reacties waren hem zeer dierbaar.

Tot plezier van Bertus en mij leverde het veel publiciteit op. We zijn samen ‘On Tour, geweest bijvoorbeeld naar RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden.

Bertus is in 2020 overleden. Ik mis hem nog vaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Picture of Anneke Bloema

Anneke Bloema

Sinds 2001 ben ik actief als professioneel fotograaf. In de loop van de tijd is mijn aandacht steeds meer uitgegaan richting reportage fotografie. Mijn interesse ligt bij persoonlijke verhalen. Verhalen over de levens van ‘gewone’ en ‘bijzondere’ mensen. Het is altijd mooi om te merken hoe bijzonder ‘gewone‘ mensen blijken te zijn en hoe gewoon ‘bijzondere’ mensen zijn.
Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. Een goed leven voor onszelf en onze dierbaren. Daarin verschillen we niet van elkaar.
Naast fotograaf ben ik beeldend kunstenaar. In 2020 heb ik Wondrous Goose opgericht. Ik maak middels collages nieuwe werelden van mijn eigen foto’s.

thefactory2.com
Scroll naar boven